Minden hónapban kiválasztjuk a hónap illatát, ezzel is segítve vásárlóinkat kedvenc enteriőr parfümjeik megtalálásában.

 

Ha valaha is álmodoztál arról, hogy a nyár frissessége és vibrálása egyetlen esszenciába sűrítve a tiéd legyen, és bármikor, amikor szeretnéd elővehesd, és segítségével a nyárba repítsd magad, akkor gyere velünk egy körútra a mediterráneumba, a citrusfaligetek birodalmába.



 

Az Amalfi-öböl és a citrusok királynője, a Sfusato Amalfitano citrom. Képzeld el, hogy a világ egyik leggyönyörűbb, csipkézett tengerpartjának mikroklímájában, a sós tengeri levegőnek kitéve, elbűvölő ligetekben érlelődik az a nagy termetű, olykor fél kilós súlyt is elérő, lédús, vastag héjú, hosszúkás citrom. Nem csak a limoncello teszi ikonikussá a citrusok királynőjét, hanem komplex, egyszerre mély, édesen citrusos és virágos aromája, és nem utolsósorban magas illóolajtartalma miatt a parfümipar is rendkívül értékesnek tartja. 

Kedvenceink: CULTI Milano: Mediterranea, Millefiori: Mediterrán levegő, Prolitec: Amalfi Coast



 

Szicília, Puglia és a chinotto. Nem csak egy kedvelt olasz üdítőital, és gasztronómiai remekművek alkotóeleme a chinotto, vagyis keserűnarancs, hanem egy, a parfümgyártásban ritkábban használt, ezért egyedinek és exkluzív összetevőnek számító alapanyag. Ez az egyediség az, amitől olyan ismeretlen ismerős, és vonzóan különleges, gourmet jellegű minden olyan illatkompozíció, amelynek része a chinotto. Egyszerre tonikusan keserű és pezsgő, mint amikor egy darab narancshéj a narancs gerezden marad, és úgy harapunk bele, egyszerre földes árnyalatú és citrusosan friss hatása miatt a nyári illatok vitalizáló, hűvös jellegű képviselője.

Kedvenceink: Dessenze: Keserű narancs és bors, CULTI Milano: Aramara

 

Verbéna, Provence. Provence legtöbbször levendulával lilába borult tájként jelenik meg előttünk gondolatainkban és emlékeinkben. Kevésbé ismeretes, mégis a franciák rendkívül büszkék rá, hogy Provence Európa legfontosabb verbéna termőhelye. Na de milyen növény a verbéna? A parfümipar fontos alapanyaga ő is, a kis verbéna, ami nem citrus, mégis citromillata van. Ez az egyszerűnek tűnő lágy cserje, a citromverbéna, gyengéd citrusos illatanyaga, mely a növény élénk zöld leveleiből származik, zöldes jellegű, olyan üde, mint a levélke maga, és nagyon gyengéd, mégis erőteljes. A parfümipar ezekért a tulajdonságokért szereti és tipikusan illatok könnyed fejjegyeként alkalmazza. Kedveli a természetgyógyászat is, aromaterápiához kitűnő stressz- és szorongásoldó hatása miatt keresik.

Kedvenceink: Mathilde M.: Finom Verbéna, Castelbel: Verbéna

 



A bergamott, a Ión-tenger kincse, onnan származik, ahol a csizma és Szicília összeér. Calabria aranyának hívják, ennek a különleges és ritka gyümölcsnek ez a térség a legideálisabb termőhelye. A bergamott egy narancs méretű, lime színű - hol zöld, hol sárga - citrusfajta, mely átmenetet képez a keserűnarancs és a citrom között. Aromája lágyabban fanyar, mint a citromé, de kesernyésebb, mint a grapefruité. A bergamott illóolaja különösen jól harmonizál más illatjegyekkel, legyenek azok virágos, fás, fűszeres vagy akár orientális jegyek. Ezért kiválóan használható a parfümkompozíciók kiegyensúlyozására.

Kedvenceink: iPuro: Bergamott, Castelbel: Oud és bergamott

 

Nerola hercegnő népszerű illata. Anne Marie Orsini, Nerola hercegnője, olasz nemes hölgy volt a 17. században, aki először használta parfümként, és divatot teremtett kedves illatából, a narancsvirágokból készített illóolajból. Nevét a neroli olaj róla kapta, és azóta a luxus és elegancia szimbólumává vált. Az olajat citrusfa virágaiból nyerik. Aromája enyhén mézkaramell jellegű, puhán púderesen virágos, frissen citrusos és zöld, és érzékien fűszeres. Izgalmas illatkompozíciók kedvelt alkotóeleme.

Kedvenceink: Mathilde M.: Mandarinvirág

 

A mediterrán vidék illatgazdag gyümölcsei és növényei segítségével bármikor megidézhetjük a nyarat. Az illatok előhozzák emlékeinket és különlegesebbé tehetik mindennapjainkat. Fedezd fel a mediterrán illatok világát, és engedd, hogy ezek a csodálatos aromák magukkal ragadjanak bármely évszakban.

Bejegyzések